SŽ-u potrebno 20 milijuna eura

Bez autora
May 18 2010

Slovenskim železnicama (SŽ) potrebno je novih 20 milijuna eura kredita za financiranje održavanje vagona i lokomotiva. Sredstva će se iskoristiti i prije reorganizacije, odnosno prije no što se odvoji računovodstveni nadzor. Osim što će se SŽ po novom organizirati kao holding s tri društva (Infrastruktura, Teretni promet i Putnički promet), još je jedna bitna novost razbijanje poslovne jedinice Tehničke vagonske djelatnosti (TVD) i poslovne jedinice Vuče među spomenute Teretni i Putnički promet. Podjelom Vuče članovi sindikata strojovođa bit će razmješteni u dva poduzeća, što će smanjiti utjecaj Silva Berdajsa, predsjednika vijeća zaposlenika, tvrde poznavatelji.

SŽ-u potrebno 20 milijuna euraSlovenskim železnicama (SŽ) potrebno je novih 20 milijuna eura kredita za financiranje održavanje vagona i lokomotiva.

Sredstva će se iskoristiti i prije reorganizacije, odnosno prije no što se odvoji računovodstveni nadzor.

Osim što će se SŽ po novom organizirati kao holding s tri društva (Infrastruktura, Teretni promet i Putnički promet), još je jedna bitna novost razbijanje poslovne jedinice Tehničke vagonske djelatnosti (TVD) i poslovne jedinice Vuče među spomenute Teretni i Putnički promet. Podjelom Vuče članovi sindikata strojovođa bit će razmješteni u dva poduzeća, što će smanjiti utjecaj Silva Berdajsa, predsjednika vijeća zaposlenika, tvrde poznavatelji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik